Σεβόμαστε και προστατεύουμε εμπράκτως το περιβάλλον

Η 5η Ιουνίου είναι μία ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον μας, όπως καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εστιάζει στη #GenerationRestoration, καλώντας κοινωνίες, οργανώσεις και εταιρείες να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Για όλους εμάς, στην Principia, η λέξη περιβάλλον, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων μας καθώς παράγουμε φιλική, πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και παράλληλα συμβάλλουμε τόσο στη μείωση εκπομπών διοξείδιού του άνθρακα όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

https://youtu.be/yV2ZLGFyNQA

Φέτος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η αεικίνητη εθελοντική ομάδα των εργαζομένων μας - στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος εταιρικού εθελοντισμού “Be The Hero” - αποφάσισε να κάνει πράξη το παραπάνω σύνθημα του ΟΗΕ καθαρίζοντας την παραλία Λομβάρδα στην Νότια Αττική.

Συγκεντρώνοντας μεγάλο όγκο απορριμμάτων αλλά και υλικών προς ανακύκλωση, όπως πλαστικά μπουκάλια και συσκευασίες αλουμινίου, οι εθελοντές μας συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 5.500 λίτρα απορριμμάτων, σε μία πολύπαθη περιοχή, την οποία ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες επισκέπτεται πληθώρα κόσμου.

Συνεπείς για ακόμη μία χρονιά

Σε συνέχεια των καθαρισμών στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας το 2022 και στον υδροβιότοπο της Βραυρώνας το 2023, η εθελοντές μας για μία ακόμα φορά απέδειξαν την ευαισθησία τους για περιβαλλοντικά ζητήματα. Στόχος αυτή τη φορά ήταν να δώσουμε νέα πνοή στον κόλπο που βρίσκεται στη Νότια Αττική και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τρεις συμβολικές δράσεις καθαρισμού έχουν απομακρυνθεί συνολικά πάνω από 12.500 λίτρα απορριμμάτων και μπαζών.

Μια αποτελεσματική συμμαχία

Ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα. Για αυτό και εμείς στηρίξαμε για τρίτη χρονιά το “Save Your Hood”, το οποίο ενδυναμώνει πρωτοβουλίες και δίνει στους πολίτες τα μέσα να δράσουν παρέχοντας κοινό έδαφος όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν τις ιδέες και τις ανησυχίες τους και να ενισχύσουν ο ένας τον άλλο για πιο υγιείς και βιώσιμες γειτονιές. Μόνο στην Ελλάδα, πάνω από 52.000 εθελοντές του κινήματος έχουν καταφέρει, μέσα σε 3 χρόνια, να μαζέψουν περισσότερα από 11 εκατομμύρια λίτρα σκουπίδια σε συνολικά 289 Δήμους.

Σταθερή μας δέσμευση η προστασία του περιβάλλοντος

Στην Principia, έχουμε σταθερή διαχρονική δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος και φέτος ολοκληρώνεται και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία η αναδάσωση του Καστανόλογγου στο όρος Όχη, στην Νότια Εύβοια, στην συστοιχία αιολικών πάρκων “Καφηρέα” δίνοντας νέα ζωή σε 640 στρέμματα δάσους, το οποίο αντιστοιχεί σε 90 γήπεδα ποδοσφαίρου. Συνολικά, από το 2017, έχουμε δενδροφυτεύσει 99.194 δένδρα και φυτά καλύπτοντας συνολική έκταση 1.127 στρεμμάτων.

Οι πρωτοβουλίες μας Creating Shared Value (CSV) εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στον Στόχο 15: Ζωή στη Στεριά.

Σχετικά άρθρα

17 Απριλίου, 2024
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero»
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero» στα PR Awards 2024, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Internal Communications & Employee Engagement» τιμήθηκε η Principia στα PR Awards 2024. Η εταιρεία διακρίθηκε για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος εταιρικού εθελοντισμού «Be the Hero», το οποίο τοποθετεί τους εργαζομένους και την θεμελιώδη αρχή της κοινωνικής ανταποδοτικότητας στο επίκεντρο. Το πρόγραμμα «Be the Hero» Βασισμένο στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία αξίας, το πρόγραμμα που υλοποιείται...
19 Ιουλίου, 2023
«Be the Hero»: Το εθελοντικό μας πρόγραμμα κάνει τη διαφορά
Οι εθελοντικές δράσεις, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, είναι καθοριστικές και ιδιαίτερα σημαντικές για την εργασιακή...
26 Απριλίου, 2024
Ένα road trip αειφορίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο των δράσεων βιωσιμότητάς μας αλλά και δημιουργίας αμοιβαίας αξίας με τις τοπικές κοινωνίες,...