Αιολικό πάρκο Μαρτίνο, Ελλάδα

Αιολικά

Τεχνολογία

Σε λειτουργία

Κατάσταση

6 MW

Εγκατεστημένη ισχύς

15,9 GWh ετησίως 

Παραγωγή ενέργειας

9.257 τόνοι ετησίως

Εκπομπές CO2 που αποφεύχθηκαν

1.683 νοικοκυριά

Ισοδύναμο ηλεκτρικής ενέργειας
gallery image

Αιολικό Πάρκο Μαρτίνο, Ελλάδα

Το αιολικό πάρκο Μαρτίνο βρίσκεται στην Κεντρική Ελλάδα. Αποτελεί το μοναδικό μας αιολικό πάρκο στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας και βρίσκεται σε υψόμετρο 600μ.

Αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες

Στην Principia στηρίζουμε μία κοινωνία με πράσινη ενέργεια. Συμβάλλουμε ενεργά στη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία των περιοχών της Ελλάδας όπου δραστηριοποιούμαστε, εφαρμόζοντας το μοντέλο Creating Shared Value (CSV), βρίσκοντας νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, λύνοντας κοινωνικά ζητήματα και συνδυάζοντας την ανταγωνιστικότητα με τη μακροπρόθεσμη δημιουργία αναπτυξιακής αειφορίας.

Πολυάριθμες δράσεις και καλές πρακτικές έχουν υλοποιηθεί στο έργο μας για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, δημιουργώντας οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Χρησιμοποιούμε drones για να πραγματοποιούμε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων στο πάρκο, εξοικονομώντας χρόνο, αυξάνοντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα και μηδενίζοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσης σε θέση να εκπονούμε μελέτες για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας στη βιοποικιλότητα στη γύρω περιοχή.

Σημαντικά επιτεύγματα

milestone image

2010

Έναρξη λειτουργίας Πάρκου

Σχετικά άρθρα

17 Ιουνίου, 2024
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 2024
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας, διοργανώσαμε μια δράση σε αιολικό μας πάρκο, για να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στις Ανανεώσιμες Πηγές. Συγκεκριμένα, «μετατρέψαμε» το αιολικό μας πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους. Δράση για τη νέα γενιά Συνεργαστήκαμε, για ακόμη μία χρονιά, με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων...
15 Ιουνίου, 2024
Με τη δύναμη του αέρα
Στις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η οποία μας φέρνει...
13 Ιουνίου, 2024
Ακόμα μια διάκριση για το εθελοντικό μας πρόγραμμα
Αποσπάσαμε ένα σημαντικό βραβείο για το πρόγραμμα εθελοντισμού "Be The Hero", μέσω του οποίου δείχνουμε...