Φωτοβολταϊκό Πάρκο Πεζουλιώτικα, Ελλάδα

Ηλιακά

Τεχνολογία

Σε λειτουργία

Κατάσταση

3,5 MW

Εγκατεστημένη ισχύς

4,5 GWh ετησίως 

Παραγωγή ενέργειας

3,500 τόνοι ετησίως

Εκπομπές CO2 που αποφεύχθηκαν

336 νοικοκυριά στην Ελλάδα ετησίως (ετήσια κατανάλωση ενέργειας 13.994 KWh)

Ισοδύναμο ηλεκτρικής ενέργειας
gallery image

Φωτοβολταϊκό Πάρκο Πεζουλιώτικα, Ελλάδα

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Πεζουλιώτικα βρίσκεται στη Θράκη, στη Βορειοανατολική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο έργο.

Αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες

Πολυάριθμες δράσεις και καλές πρακτικές έχουν υλοποιηθεί στο έργο μας στα Πεζουλιώτικα για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, δημιουργώντας οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Για παράδειγμα, έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με βοσκούς στην περιοχή, που τους επιτρέπει να βόσκουν πρόβατα στο φωτοβολταϊκό πάρκο, όπου τα ζώα τρέφονται με χόρτα και άλλα φυτά των οποίων η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη θα μπορούσε να εμποδίσει τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στα πάνελ. Διατηρώντας τη βλάστηση υπό έλεγχο, αποτρέπουμε φυσικά την εξάπλωση των πυρκαγιών, εξοικονομούμε τα καύσιμα που θα ήταν απαραίτητα για τα μηχανήματα κοπής του γρασιδιού και αποφεύγουμε τη χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων, τα οποία μπορούν να μολύνουν το έδαφος και τους υδάτινους πόρους.

Έχουμε επίσης ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με όλες τις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου που εκτελούνται από προσωπικό συνεργαζόμενων εταιριών. Μόλις ολοκληρώσουν το δωρεάν σεμινάριο, οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν μια τελική εξέταση για να κερδίσουν μια ειδική “Πράσινη κάρτα”, που απαιτείται για να εργαστούν σε οποιοδήποτε από τα έργα μας.

Χρησιμοποιούμε drones για να πραγματοποιούμε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων στο φωτοβολταϊκό πάρκο, εξοικονομώντας χρόνο, αυξάνοντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα και μηδενίζοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσης σε θέση να εκπονούμε μελέτες για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας στη βιοποικιλότητα και την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη γύρω περιοχή.

Σημαντικά επιτεύγματα

milestone image
milestone image
milestone image

2012

Έναρξη κατασκευής

2013

Έναρξη εμπορικής λειτουργίας

2013

Παράδοση στο τμήμα Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M)

Σχετικά άρθρα

17 Ιουνίου, 2024
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 2024
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας, διοργανώσαμε μια δράση σε αιολικό μας πάρκο, για να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στις Ανανεώσιμες Πηγές. Συγκεκριμένα, «μετατρέψαμε» το αιολικό μας πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους. Δράση για τη νέα γενιά Συνεργαστήκαμε, για ακόμη μία χρονιά, με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων...
15 Ιουνίου, 2024
Με τη δύναμη του αέρα
Στις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η οποία μας φέρνει...
13 Ιουνίου, 2024
Ακόμα μια διάκριση για το εθελοντικό μας πρόγραμμα
Αποσπάσαμε ένα σημαντικό βραβείο για το πρόγραμμα εθελοντισμού "Be The Hero", μέσω του οποίου δείχνουμε...