Παρουσιάζουμε το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Με δυνατότητα διαχείρισης 482ΜW λειτουργικής ισχύος από 59 έργα, η αίθουσα ελέγχου μας, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες του είδους της. Παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια το καινοτόμο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Control & Monitoring Room, ανεβάζοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη στον κλάδο των ΑΠΕ. 

https://youtu.be/TmSzqITSs3E

Το Control & Monitoring Room μας βρίσκεται στην Αθήνα και στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη της μεταξύ των οποίων εξειδικευμένοι μηχανικοί και έμπειροι αναλυτές δεδομένων, ενώ πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο ο έλεγχος όλων των κρίσιμων παραμέτρων της λειτουργίας και των 59 έργων ΑΠΕ της εταιρείας. Παράλληλα, πραγματοποιείται άμεσος εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο και ο συντονισμός αποκατάστασης βλαβών. Η λειτουργία του είναι συνεχής, 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των έργων και κατ’ επέκταση της εταιρείας. 

H ομάδα του Control & Monitoring Room έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αλλά και να επεμβαίνει απομακρυσμένα στα έργα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών να επιλύονται άμεσα αλλά και απομακρυσμένα με τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας. Αυτές οι δυνατότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των έργων την εποχή όπου η σύγχρονη αγορά ενέργειας έχει εισάγει νέες απαιτήσεις στο συντονισμό μεταξύ παραγωγής ενέργειας και energy management. 

Παράλληλα, το σύστημα λαμβάνει πάνω από 300.000 σήματα, όπως: παραγόμενη ισχύς, θερμοκρασίες, ποσοστό ηλιοφάνειας, ριπές ανέμου, τα οποία αποθηκεύονται σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Ο ετήσιος όγκος των δεδομένων είναι τόσο τεράστιος που ένα ήταν βιβλίο θα είχε 63 εκατομμύρια σελίδες.  Η ομάδα ανάλυσης στο Control Room μας, έχει στη διάθεσή της συστήματα big data analytics και αναπτύσσει αλγορίθμους οι οποίοι εκτελούνται συνεχώς για να υποστηρίζουν την ομάδα συντήρησης. Μ’ αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται βλάβες αλλά και βελτιστοποιείται η παραγωγή.  Το ταξίδι της συνεχούς καινοτομίας μας και οι ψηφιακές λύσεις που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εξοπλισμό, καθώς και η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτοματοποίησης μέσω του Control & Monitoring Room. Ως ηγέτες στην παραγωγή πράσινης και βιώσιμης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θέτουμε από τώρα τις βάσεις για το μέλλον της ενέργειας. 

Σχετικά άρθρα

4 Απριλίου, 2024
Principia: Launch Event
Παρουσιάσαμε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, την Principia, τη νέα εταιρεία κοινών συμφερόντων που προέκυψε από την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset Management. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα. Για να παρουσιάσουμε τη νέα εταιρική ταυτότητα της Principia διοργανώσαμε μια εκδήλωση για συνεργάτες, θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της εταιρείας. Το "παρών" έδωσαν οι βασικοί μέτοχοί της, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας. "Η πρόοδος προϋποθέτει νέα γνώση και...
13 Νοεμβρίου, 2022
Άσκηση Eκκένωσης Aνεμογεννήτριας στη Ροδόπη
Το αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης φιλοξένησε πρόσφατα μια δραματική άσκηση...
23 Απριλίου, 2024
Το «Μέλι Κισσούρι» κατοχυρώνεται ως ΠΟΠ με τη συνεισφορά μας
Με την καθοριστική συνεισφορά μας και μετά από διαδικασίες 5 ετών, η Κομισιόν καταχωρεί το...