Φωτοβολταϊκό Πάρκο Βαμβακιές

Solar

Τεχνολογία

Σε λειτουργία

Κατάσταση

6,5 MW

Εγκατεστημένη ισχύς

9,568 MWh ετησίως

Παραγωγή ενέργειας

6,500 τόνοι ετησίως

Εκπομπές CO2 που αποφεύχθηκαν

1,800 νοικοκυριά ετησίως

Ισοδύναμο ηλεκτρικής ενέργειας
gallery image
gallery image

Φωτοβολταϊκό Πάρκο Βαμβακιές, Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2021 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου Βαμβακιές κοντά στην πόλη της Βέροιας στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για το 59ο έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας. Η μονάδα, η οποία έχει ισχύ 6,5 MW, κατασκευάστηκε σύμφωνα με το μοντέλο του «Βιώσιμου Εργοταξίου» , προσφέροντας έτσι σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

gallery image
gallery image

Αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες

Η εταιρεία έχει πάντα επίγνωση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα κατά τη διάρκεια της επείγουσας κατάστασης που προκάλεσε η Covid- 19. Για το λόγο αυτό, πραγματοποιήσαμε δωρεά ειδικού εξοπλισμού στο Ιατρικό Κέντρο Πολύμυλος. Ο εξοπλισμός περιλάμβανε ένα σύστημα νεφελοποιητή, το οποίο χορηγεί φαρμακευτική αγωγή σε ασθενείς με τη μορφή υδρατμών που εισπνέονται στους πνεύμονες. Αυτό είναι χρήσιμο για ασθενείς που πάσχουν από άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα. Στο πλαίσιο της δωρεάς μας, παρείχαμε επίσης έναν συμπυκνωτή οξυγόνου.

Δίπλα στα παιδιά και τους νέους

Παράλληλα, στηρίξαμε τα τοπικά σχολεία μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών. Αυτές περιλάμβαναν την πλήρη ανακαίνιση των επιλεγμένων εγκαταστάσεων στο τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου. Οι χώροι αυτοί μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν από μαθητές κατά τη διάρκεια των αθλητικών τους δραστηριοτήτων στο στάδιο. Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιήθηκε παράλληλα με τη δωρεά φορητών υπολογιστών στο δημοτικό σχολείο Πολυμύλου, ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως. Παρείχαμε επίσης «πακέτα αγάπης» (τα οποία περιλάμβαναν είδη πρώτης ανάγκης και μη ευπαθή προϊόντα) για τη στήριξη ευπαθών οικογενειών στις τοπικές κοινότητες.

Vamvakies Social Green Project

Το Vamvakies Social Green Project, σχεδιάστηκε από την Principia, σε συνεργασία με την Wise Greece και το CluBE, υπό την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης, αποκλειστικά για τον Νομό Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής, με στόχο να υποστηρίξει όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ενδυνάμωση, την επιχειρηματικότητα και τη σταδιοδρομία στον κλάδο των τροφίμων. Το πρόγραμμα βασίστηκε σε 2 πυλώνες: την ενδυνάμωση μίας μικρής ομάδας γυναικών για να καλλιεργήσουν φυτά στο φωτοβολταϊκό μας πάρκο «Βαμβακιές» στην Κοζάνη, αλλά και στην παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλους τους Δημότες Κοζάνης με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε εδω.

Σημαντικά επιτεύγματα

milestone image
milestone image
milestone image
milestone image
milestone image
milestone image

2020

Έναρξη Κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου

2021

Ολοκλήρωση κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου

2021

Vamvakies a Social Green Project: Λανσάρισμα εκπαιδευτικού προγράμματος «Vamvakies a Social Green Project»

2022

Βράβευση προγράμματος: Βράβευση προγράμματος στα Bravo Sustainability Awards 2022

2022

Βράβευση προγράμματος: Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Αξιοπρεπής Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη» των Hellenic Responsible Business Awards 2022

2023

Παράγεται η πρώτη σειρά προίόντων από Φωτοβολταϊκό Πάρκο, με όνομα: MYROLAND

Vamvakies, a Social Green Project

Vamvakies Social Green Project

Δημιουργία Αξίας με την Τοπική Κοινωνία

Σχετικά άρθρα

26 Απριλίου, 2024
Ένα road trip αειφορίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο των δράσεων βιωσιμότητάς μας αλλά και δημιουργίας αμοιβαίας αξίας με τις τοπικές κοινωνίες, διοργανώσαμε ένα πρωτότυπο road trip αειφορίας ανά την Ελλάδα. Από το 2008, έχουμε συμβάλλει καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε. Όλα αυτά τα χρόνια, η δραστηριότητά μας σε πάνω από 20 διαφορετικές περιφερειακές ενότητες έχει δώσει λύση σε τοπικές ανάγκες, μέσω δεκάδων προγραμμάτων βιωσιμότητας, αειφορίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Από την Αχαΐα έως την Κοζάνη και από την Νότια Εύβοια έως την Κρήτη, οι άνθρωποί μας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς...
22 Απριλίου, 2024
Vamvakies Social Green Project: Σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα Vamvakies Social Green Project για την περιοχή της Κοζάνης, σχεδιάστηκε με...
17 Απριλίου, 2024
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero»
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero» στα PR Awards 2024, αναδεικνύοντας για ακόμη μια...