Άσκηση Eκκένωσης Aνεμογεννήτριας στη Ροδόπη

Το αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης φιλοξένησε πρόσφατα μια δραματική άσκηση εκκένωσης ανεμογεννήτριας σε ύψος 65 μέτρων, στην οποία συμμετείχαν μέλη της ομάδας Λειτουργίας & Συντήρησης της εταιρείας μας, στελέχη της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και η τοπική αστυνομία.

Η ασφάλεια του προσωπικού που διαχειρίζεται καθημερινά τη λειτουργία των έργων μας είναι η πρωταρχική μας προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε μια πρωτοποριακή άσκηση εκκένωσης ανεμογεννήτριας στο αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2, στη Δημοτική Ενότητα Κέχρου Ροδόπης, στο Δήμο Αρριανών. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η καινοτόμος άσκηση ετοιμότητας συντονίστηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Διοικητή της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Μιχάλη Αλτιπαρμάκη, με παρουσία και συμμετοχή τόσο μονάδας του ΕΚΑΒ, όσο και του Αστυνομικού Τμήματος Αρριανών. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διάσωση προσωπικού της ομάδας Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M) του αιολικού πάρκου, από τη νασέλα ανεμογεννήτριας ύψους 50 μέτρων. Κατά την εξέλιξή της, τα στελέχη της 4ης ΕΜΑΚ προσέγγισαν τον εργαζόμενο με τη χρήση σχοινιών και ειδικού εξοπλισμού για εργασία σε ύψος, ενώ για την ασφαλή μεταφορά του στο έδαφος χρησιμοποίησαν ειδικό φορείο.

Παράλληλα, οι διασώστες της ΕΜΑΚ εξασκήθηκαν στην ανάβαση και κατάβαση με διπλούς ανακόπτες, στη χρήση του εξοπλισμού διάσωσης, στη χρήση ιμάντων και σταθεροποιητή θέσης. Επίσης, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τα εξαρτήματα και τον εξοπλισμό των ανεμογεννητριών, προκειμένου να ενεργούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε συμβάντα με ανάλογες απαιτήσεις.

Την άσκηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κέχρου, Χασεκή Αλή, καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά το πέρας της άσκησης, στο πλαίσιο στήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, ανταποκριθήκαμε στο αίτημα δωρεάς εξοπλισμού ασφαλείας και διάσωσης της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), ευχαριστώντας την παράλληλα για την καθοριστική συνεισφορά της στην ασφάλεια και ευημερία της κοινωνίας συνολικά.

Σχετικά άρθρα

17 Ιουνίου, 2024
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 2024
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας, διοργανώσαμε μια δράση σε αιολικό μας πάρκο, για να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στις Ανανεώσιμες Πηγές. Συγκεκριμένα, «μετατρέψαμε» το αιολικό μας πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους. Δράση για τη νέα γενιά Συνεργαστήκαμε, για ακόμη μία χρονιά, με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων...
15 Ιουνίου, 2024
Με τη δύναμη του αέρα
Στις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η οποία μας φέρνει...
13 Ιουνίου, 2024
Ακόμα μια διάκριση για το εθελοντικό μας πρόγραμμα
Αποσπάσαμε ένα σημαντικό βραβείο για το πρόγραμμα εθελοντισμού "Be The Hero", μέσω του οποίου δείχνουμε...