Φωτοβολταϊκό Πάρκο Πεζουλιώτικα

Solar

Τεχνολογία

Σε λειτουργία

Κατάσταση

3,5 MW

Εγκατεστημένη ισχύς

4,5 GWh ετησίως 

Παραγωγή ενέργειας

3,500 τόνοι ετησίως

Εκπομπές CO2 που αποφεύχθηκαν

336 νοικοκυριά ετησίως

Ισοδύναμο ηλεκτρικής ενέργειας
gallery image

Φωτοβολταϊκό Πάρκο Πεζουλιώτικα

Το φωτοβολταϊκό πάρκο Πεζουλιώτικα βρίσκεται στη Θράκη, στη Βορειοανατολική Ελλάδα. Πρόκειται για ένα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο έργο.

Αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες

Πολυάριθμες δράσεις και καλές πρακτικές έχουν υλοποιηθεί στο έργο μας στα Πεζουλιώτικα για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης, δημιουργώντας οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Για παράδειγμα, έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία με βοσκούς στην περιοχή, που τους επιτρέπει να βόσκουν πρόβατα στο φωτοβολταϊκό πάρκο, όπου τα ζώα τρέφονται με χόρτα και άλλα φυτά των οποίων η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη θα μπορούσε να εμποδίσει τις ακτίνες του ήλιου να φτάσουν στα πάνελ. Διατηρώντας τη βλάστηση υπό έλεγχο, αποτρέπουμε φυσικά την εξάπλωση των πυρκαγιών, εξοικονομούμε τα καύσιμα που θα ήταν απαραίτητα για τα μηχανήματα κοπής του γρασιδιού και αποφεύγουμε τη χρήση χημικών ζιζανιοκτόνων, τα οποία μπορούν να μολύνουν το έδαφος και τους υδάτινους πόρους.

Έχουμε επίσης ξεκινήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με όλες τις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου που εκτελούνται από προσωπικό συνεργαζόμενων εταιριών. Μόλις ολοκληρώσουν το δωρεάν σεμινάριο, οι εργαζόμενοι πρέπει να περάσουν μια τελική εξέταση για να κερδίσουν μια ειδική “Πράσινη κάρτα”, που απαιτείται για να εργαστούν σε οποιοδήποτε από τα έργα μας.

Χρησιμοποιούμε drones για να πραγματοποιούμε επιθεωρήσεις εγκαταστάσεων στο φωτοβολταϊκό πάρκο, εξοικονομώντας χρόνο, αυξάνοντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα και μηδενίζοντας τους κινδύνους για τους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε επίσης σε θέση να εκπονούμε μελέτες για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της μονάδας στη βιοποικιλότητα και την καλύτερη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη γύρω περιοχή.

Σημαντικά επιτεύγματα

milestone image
milestone image
milestone image

2012

Έναρξη κατασκευής

2013

Έναρξη εμπορικής λειτουργίας

2013

Παράδοση στο τμήμα Λειτουργίας και Συντήρησης (O&M)

Σχετικά άρθρα

11 Ιουλίου, 2024
Energy on the Go: 700 μαθητές & φοιτητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Ολοκληρώσαμε για 9η συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Energy on the Go», με το οποίο ευαισθητοποιούμε παιδιά και νέους στην πράσινη ενέργεια Πάνω από 700 παιδιά και νέοι από την Αθήνα, το Αγρίνιο, τη Λαμία και τα Γρεβενά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο της πράσινης ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας αλλά να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Energy on the Go» ξεκίνησε το 2014 και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού. Απευθύνεται σε...
4 Ιουλίου, 2024
Χρυσή διάκριση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
Βραβευτήκαμε με Gold διάκριση για την υψηλή μας επίδοση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τα κριτήρια...
26 Ιουνίου, 2024
 Ένα project κυκλικής οικονομίας με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο
Δημιουργήσαμε έναν νέο πρωτότυπο ξύλινο παιδότοπο από χρησιμοποιημένες παλέτες που ονομάστηκε συμβολικά «Κιβωτός». Στην Κοζάνη,...