Αιολικό Πάρκο Ζωοδόχος Πηγή

Αιολικά

Τεχνολογία

Σε λειτουργία

Κατάσταση

24 MW

Εγκατεστημένη ισχύς

34 GWh ετησίως

Παραγωγή ενέργειας

19.812 τόνοι ετησίως

Εκπομπές CO2 που αποφεύχθηκαν

4.800 νοικοκυριά

Ισοδύναμο ηλεκτρικής ενέργειας
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Αιολικό Πάρκο Ζωοδόχος Πηγή

Το αιολικό πάρκο Ζωοδόχος Πηγή βρίσκεται στο Βέρμιο, στον Δήμο Ελλησπόντου. Το έργο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2011, αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 24 MW.

gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Εκπαιδευτικές Δράσεις για τη Νέα Γενιά

Το Αιολικό Πάρκο Ζωοδόχος Πηγή ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2011. Αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 24 MW.

Στο πάρκο υλοποιούνται τακτικά δράσεις για πεζοπόρους και επισκέπτες όλων των ηλικιών, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το 2024, υποδεχθήκαμε μαθητές του ΕΠΑΛ Γρεβενών στο χώρο του έργου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες λειτουργίας και συντήρησης του πάρκου. Στη συνέχεια, είδαν από κοντά τους μηχανισμούς λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας, συνομιλώντας με μηχανικούς της εταιρείας μας για τις τεχνολογικές εξελίξεις του τομέα.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας (15 Ιουνίου), διοργανώσαμε στο έργο μια εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Τα παιδιά και οι νέοι που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσω του προγράμματος “Energy On The Go”, για την αξία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις σχετικές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον κλάδο της ενέργειας.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στις εκπαιδευτικές μας πρωτοβουλίες για να φέρουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στην πράσινη ενέργεια. Άλλωστε, υλοποιούμε από το 2014 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Energy On The Go”, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα βιωματικής μάθησης που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των εφαρμογών τους στην καθημερινή ζωή.

Σημαντικά επιτεύγματα

milestone image
milestone image
milestone image

2011

Το πάρκο ξεκινά τη λειτουργία του.

2024

Εκπαιδευτική Δράση σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Γρεβενών.

2024

Εκπαιδευτική Δράση σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Σχετικά άρθρα

17 Ιουλίου, 2023
Κοντά στη γενιά της πράσινης μετάβασης
Υποδεχτήκαμε μια ομάδα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Αιολικό Πάρκο Μαρτίνο, στη Φθιώτιδα Υλοποιούμε εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά από προγράμματα που ως στόχο έχουν την ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων σχετικά με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, υποδεχτήκαμε και ξεναγήσαμε στο Αιολικό μας Πάρκο Μαρτίνο, στη Φθιώτιδα, πάνω από 40 φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο. Η ομάδα...
20 Σεπτεμβρίου, 2023
«Energy on the Go»:  Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα
Την φετινή σχολική χρονιά, 600 παιδιά και νέοι συμμετείχαν στο καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Energy...
13 Νοεμβρίου, 2022
Άσκηση Eκκένωσης Aνεμογεννήτριας στη Ροδόπη
Το αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης φιλοξένησε πρόσφατα μια δραματική άσκηση...