«Energy on the Go»:  Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα

Την φετινή σχολική χρονιά, 600 παιδιά και νέοι συμμετείχαν στο καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Energy on the Go», που φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Energy on the Go» υλοποιείται από το 2014 και έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας, αναδεικνύοντας τον σπουδαίο ρόλο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Το πρόγραμμα, που λαμβάνει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας εδώ και οκτώ χρόνια, εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας. Έτσι, τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν σύνθετες έννοιες, αλλά και να γίνουν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Άλλη μία επιτυχημένη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού έτους 2022-2023, η ομάδα εθελοντών μας πραγματοποίησε επισκέψεις σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας καλύφθηκαν θέματα όπως η βιωσιμότητα, η κυκλική οικονομία, η ενεργειακή απόδοση και οι διαφορές μεταξύ ανανεώσιμων και συμβατικών πηγών ενέργειας.

Περίπου 600 παιδιά και νέοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο της πράσινης ενέργειας και της κυκλικής οικονομίας αλλά να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Από το 2014 έως σήμερα, συνολικά περισσότεροι από 3.000 νέοι έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα

Παράλληλα, σχολεία από Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή επέλεξαν να επισκεφθούν το αιολικό μας Πάρκο, “Μοναστήρι ΙΙ” στη Θράκη. Με τη βοήθεια των μηχανικών μας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία της ανεμογεννήτριας αλλά και να μάθουν πώς ο άνεμος «μετατρέπεται» σε ενέργεια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας στις 15 Ιουνίου, διοργανώσαμε εκπαιδευτικές δράσεις σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), κοντά σε έργα μας στην Κάρυστο και στην Αλεξανδρούπολη. Τα παιδιά και οι νέοι που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσω του προγράμματος «Energy on the Go» και έντυπου υλικού της ΕΛΕΤΑΕΝ, για την αξία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην καθημερινότητά τους.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, Επικεφαλής Επικοινωνίας: «Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Energy on the Go μας δίνει τη δυνατότητα να εξηγήσουμε στη νέα γενιά την αξία χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, τη σημαντικότητα της κυκλικής οικονομίας στην καθημερινότητά μας αλλά και της προστασίας της βιοποικιλότητας. Αυτό που κάνει το Energy on the Go να ξεχωρίζει είναι η μοναδική του προσέγγιση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που συνδυάζει την πρακτική μάθηση και τη γνώση με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε το δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Η βιωσιμότητα αποτελεί την κινητήριο δύναμη του επιχειρηματικού μας μοντέλου και της ανάπτυξής μας. Έχουμε σχεδιάσει μια αναπτυξιακή στρατηγική που εφαρμόζει συνεχώς βιώσιμες δράσεις και πρακτικές, ώστε να δημιουργούμε αμοιβαία αξία με τις κοινότητες όπου δραστηριοποιούμαστε, παραμένοντας παράλληλα πιστοί στους εταιρικούς μας στόχους.

Το πρόγραμμα «Energy on the Go» εντάσσεται στις πρακτικές αυτές, προσφέροντας προστιθέμενη αξία στην κοινότητα των σχολείων. Μέσω του προγράμματος, διαδραματίζουμε συμπληρωματικό ρόλο στην εκπαίδευση των μαθητών, παρέχοντάς τους σύγχρονες γνώσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής μας. Με την πρωτοβουλία αυτή στοχεύουμε στη δημιουργία ενός πιο πράσινου πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές και δείχνουμε τον δρόμο προς την πράσινη μετάβαση. Αποδεικνύουμε  καθημερινά τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιωσιμότητας που βασίζεται σε πρωτοβουλίες και στοχευμένες δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ιδιαίτερα στο μέλλον των νέων. Οι πρωτοβουλίες μας εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εντάσσεται στον Στόχο 4: Ποιοτική Εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα

17 Ιουνίου, 2024
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 2024
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας, διοργανώσαμε μια δράση σε αιολικό μας πάρκο, για να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στις Ανανεώσιμες Πηγές. Συγκεκριμένα, «μετατρέψαμε» το αιολικό μας πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους. Δράση για τη νέα γενιά Συνεργαστήκαμε, για ακόμη μία χρονιά, με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων...
15 Ιουνίου, 2024
Με τη δύναμη του αέρα
Στις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η οποία μας φέρνει...
13 Ιουνίου, 2024
Ακόμα μια διάκριση για το εθελοντικό μας πρόγραμμα
Αποσπάσαμε ένα σημαντικό βραβείο για το πρόγραμμα εθελοντισμού "Be The Hero", μέσω του οποίου δείχνουμε...