Η Principia στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος

  • Η εταιρεία διοργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τέσσερεις περιοχές της χώρας σε μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Αντικείμενο των σεμιναρίων ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης πιθανής πυρκαγιάς σε πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Principia, στηρίζει εμπράκτως το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρέχοντας μία σειρά από δωρεάν ενημερωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», και συνεισφέροντας έτσι στην ετοιμότητα και την κατάρτιση των στελεχών του.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε τέσσερεις περιοχές της Ελλάδας: Κοζάνη (Απρίλιος του 2023), Πτολεμαΐδα (Δεκέμβριος του 2023 στη Σχολή Δοκίμων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας), Γρεβενά (Μάρτιος του 2024) και Χαλκιδική (Μάιος του 2024). Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 250 Πυροσβέστες από Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και 300 Δόκιμοι των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα ασφάλειας και τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε φωτοβολταϊκό πάρκο.

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου ήταν δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε από έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό της Principia. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τη δομή ενός πάρκου παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και τον εξοπλισμό Χαμηλής & Μέσης Τάσης, ενώ παρουσιάστηκαν οι ηλεκτρολογικοί κίνδυνοι, τα μέτρα προστασίας και τέλος τα σενάρια πυρκαγιάς με τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε κοντινά φωτοβολταϊκά πάρκα, ώστε οι συμμετέχοντες να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα προτεινόμενα μέτρα ασφάλειας και πυρόσβεσης.

Η προσφορά της Principia προς το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πολυετής και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η από κοινού Άσκηση Ετοιμότητας με την 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (4η Ε.Μ.Α.Κ.) τον Οκτώβριο του 2022, που διεξήχθη σε Aνεμογεννήτρια στη Ροδόπη.

Η εταιρεία θα παραμείνει αρωγός προς το Πυροσβεστικό Σώμα, στηρίζοντας το δύσκολο και καθοριστικό έργο του.

Σχετικά άρθρα

7 Ιουνίου, 2024
Χρυσή διάκριση στα Health & Safety Awards 2024
Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στο φωτοβολταϊκό πάρκο «Πέρασμα» στη Κοζάνη. Με πάνω από 400.000 ανθρωποώρες χωρίς ατύχημα, διακριθήκαμε για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Στα πρόσφατα Health and Safety Awards 2024, διακριθήκαμε ως «WINNER» στην κατηγορία «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» για την ανάπτυξη, υλοποίηση και παρακολούθηση του προγράμματος Υγείας και Ασφάλειας που δημιουργήσαμε για το έργο κατασκευής συστοιχίας φωτοβολταϊκών πάρκων, στο «Πέρασμα» Κοζάνης. Ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα Βασιζόμενοι στην σταθερή αξία για τη φροντίδα των εργαζομένων και των συνεργατών μας, δημιουργήσαμε ένα ολιστικό...
13 Νοεμβρίου, 2022
Άσκηση Eκκένωσης Aνεμογεννήτριας στη Ροδόπη
Το αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης φιλοξένησε πρόσφατα μια δραματική άσκηση...
29 Σεπτεμβρίου, 2023
Ασφάλεια στην οδήγηση και σε κάθε μας βήμα
Από το 2008, σε κάθε μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι πάντα...