Η καλή μας πράξη για το Πάσχα

Αυτό το Πάσχα, αποδείξαμε για ακόμη μια αφορά πως συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας και τις πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με έμπρακτη στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Φέτος το Πάσχα συνεργαστήκαμε με δυο οργανισμούς, με σκοπό την αποκατάσταση παιδιών με αναπηρίες, καθώς και την κάλυψη αναγκών για συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Δείξαμε έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ουσιαστική προσφορά μας, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Δίπλα στο «Χατζηπατέρειο»

Και αυτό το Πάσχα, πραγματοποιήσαμε δράσεις για να στηρίξουμε με το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), το οποίο παρέχει προγράμματα ειδικής διαπαιδαγώγησης, λογοθεραπείας και φυσικοθεραπείας σε παιδιά με αναπηρίες.

Μετά την εθελοντική μας δράση, κατά την οποία επισκεφθήκαμε το Κέντρο και δημιουργήσαμε δώρα, φτιάξαμε γλυκά και κατασκευάσαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια, χαρίσαμε, για ακόμη μια χρονιά, σε όλους τους εργαζομένους μας λαμπάδες, για να στηρίξουμε το έργο τους. Παράλληλα, διοργανώσαμε Πασχαλινό bazaar στα γραφεία μας, όπου όλοι οι εργαζόμενοι προμηθεύτηκαν λαμπάδες, διακοσμητικά, παιχνίδια και δώρα.

Οι εργαζόμενοι μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας με ενθουσιασμό, δίνοντας το «παρών» για να προμηθευτούν τα αντικείμενα, τα οποία είχαν κατασκευάσει οι άνθρωποι και τα παιδιά του «Χατζηπατέρειου». Μέσα από την προσφορά μας, συνεισφέρουμε στην ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και θεραπευτικών προγραμμάτων του ιδρύματος.

Κυκλική Οικονομία για καλό σκοπό

Στο bazaar, διαθέσαμε επίσης προϊόντα που δημιουργήσαμε μεταποιώντας παλιά αντικείμενα merchandising. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Fabric Republic, έναν οργανισμό που μέσα από ένα σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού, εστιάζει σε κοινωνικές ανάγκες και στηρίζει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με άξονα την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συγκεντρώσαμε τσάντες, banners, σημαίες εξοπλισμό ασφαλείας και παλιά ρούχα, και τα μετατρέψαμε σε πάνω από 200 αντικείμενα ολοκαίνουργια αξεσουάρ, όπως μολυβοθήκες, τσάντες, μπρελόκ και κοκαλάκια μαλλιών. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί έμπρακτη υλοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, ενώ παράλληλα μας έδωσε την ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προσφορά μας προς το Χατζηπατέρειο.

Διαχρονική στήριξη σε Ιδρύματα και Τοπικές Κοινωνίες

Οι δράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά ενεργειών με τις οποίες στηρίζουμε συνανθρώπους μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο στηρίζουμε πάνω από 60 Ιδρύματα, ΜΚΟ, Οργανισμούς στις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε.

Με τις πρωτοβουλίες μας, επιβεβαιώνουμε καθημερινά τη δέσμευσή μας σε δράσεις που ωφελούν το κοινωνικό σύνολο και τις τοπικές κοινωνίες σε όλη τη χώρα. Οι δραστηριότητές μας αυτές εναρμονίζονται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Σχετικά άρθρα

17 Απριλίου, 2024
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero»
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero» στα PR Awards 2024, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Internal Communications & Employee Engagement» τιμήθηκε η Principia στα PR Awards 2024. Η εταιρεία διακρίθηκε για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος εταιρικού εθελοντισμού «Be the Hero», το οποίο τοποθετεί τους εργαζομένους και την θεμελιώδη αρχή της κοινωνικής ανταποδοτικότητας στο επίκεντρο. Το πρόγραμμα «Be the Hero» Βασισμένο στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία αξίας, το πρόγραμμα που υλοποιείται...
23 Απριλίου, 2024
Το «Μέλι Κισσούρι» κατοχυρώνεται ως ΠΟΠ με τη συνεισφορά μας
Με την καθοριστική συνεισφορά μας και μετά από διαδικασίες 5 ετών, η Κομισιόν καταχωρεί το...
26 Απριλίου, 2024
Ένα road trip αειφορίας, προσφοράς και αλληλεγγύης στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο των δράσεων βιωσιμότητάς μας αλλά και δημιουργίας αμοιβαίας αξίας με τις τοπικές κοινωνίες,...