«Be the Hero»: Το εθελοντικό μας πρόγραμμα κάνει τη διαφορά

Οι εθελοντικές δράσεις, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, είναι καθοριστικές και ιδιαίτερα σημαντικές για την εργασιακή ευημερία, προσφέροντας παράλληλα στην κοινότητά μας και όπου υπάρχει ανάγκη.

Τo νέο εθελοντικό μας πρόγραμμα με τίτλο “Be The Hero” αναδεικνύει τη σημασία του εθελοντισμού στην υποστήριξη του κοινωνικού συνόλου, καθώς και την ευεξία που προσφέρει στη ζωή μας γενικότερα.

https://youtu.be/8CYG5y9b0QM?si=XQan1spAO0sgjsfv

Εθελοντικές δράσεις ουσίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Be The Hero”, τον Σεπτέμβριο του 2022 οργανώσαμε μια σημαντική δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Φαγητού. Η εθελοντική ομάδα μας, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Δείπνο Αγάπης, προετοίμασε και μοίρασε 1.000 μερίδες φαγητού σε αστέγους και άπορους, σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους διοργανώσαμε δράση εθελοντικού καθαρισμού στην Πάρνηθα, σε συνεργασία με το κίνημα “Save Your Hood”. Εκεί, συγκεντρώσαμε πάνω από 4.000 λίτρα απορριμμάτων, καλύπτοντας μία έκταση περίπου 3.000 τ.μ.

Παραμένοντας πιστοί στη δέσμευσή μας για κοινωνική συνεισφορά, τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων, βρεθήκαμε στο πλευρό ευάλωτων συμπολιτών, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Συγκεκριμένα, συγκεντρώσαμε σχεδόν ένα τόνο τρόφιμα και τα παραδώσαμε σε φορείς και οργανισμούς, σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Κοζάνη, Εύβοια και Πάτρα.

Η δράση μας συνεχίστηκε και το 2023, γιατί για όλους εμάς, ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής. Επισκεφθήκαμε το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), Εκεί, δημιουργήσαμε ειδικούς πίνακες δραστηριοτήτων, δημιουργήσαμε Πασχαλινές λαμπάδες και φτιάξαμε γλυκά μαζί με τα παιδιά, μοιράζοντας αγάπη και έμπρακτη στήριξη.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας. Πιστοί στη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών, πραγματοποιήσαμε άλλη μια πρωτοβουλία καθαρισμού στην περιοχή που περιβάλλει τον υγρότοπο της Βραυρώνας, έναν από τους σημαντικότερους της Αττικής, μέρος του δικτύου Natura 2000. Η ομάδα των εθελοντών μας, μαζί με τα παιδιά τους, ξεκίνησαν τον καθαρισμό της περιοχής γύρω από τον υγρότοπο και συλλέγοντας μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, όπως πλαστικά μπουκάλια και δοχεία αλουμινίου, συμβάλαμε σημαντικά στην αναμόρφωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς και ποικίλες, γι' αυτό και η τελευταία μας εθελοντική δραστηριότητα ενίσχυσε την πιο σημαντική αξία όλων: τη διάσωση της ανθρώπινης ζωής. Διοργανώσαμε αιμοδοσία στα γραφεία μας, η οποία σημείωσε μεγάλη συμμετοχή από τους συναδέλφους μας.

Οι εργαζόμενοι ως… Ήρωες

Μέσω των δράσεων αυτών, μετατρεπόμαστε σε «ήρωες» της καθημερινότητας συμβάλλοντας στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω πρωτοβουλιών που συνεισφέρουν στο κοινό καλό. Δείχνουμε, σε κάθε ευκαιρία, την αλληλεγγύη και την προσφορά μας σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ο ζήλος αυτός αποδεικνύεται και από το σύστημα άτυπης επιβράβευσης που έχει καθιερωθεί εσωτερικά. Μέσω αυτού, όλοι έχουμε τη δική μας προσωποποιημένη κορνίζα πάνω στην οποία κολλάμε stickers επιβράβευσης από κάθε εθελοντική δράση στην οποία συμμετέχουμε. Όσοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα stickers κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα είναι οι ήρωες της πόλης!

Σχετικά άρθρα

17 Ιουνίου, 2024
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 2024
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας, διοργανώσαμε μια δράση σε αιολικό μας πάρκο, για να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στις Ανανεώσιμες Πηγές. Συγκεκριμένα, «μετατρέψαμε» το αιολικό μας πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους. Δράση για τη νέα γενιά Συνεργαστήκαμε, για ακόμη μία χρονιά, με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων...
15 Ιουνίου, 2024
Με τη δύναμη του αέρα
Στις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η οποία μας φέρνει...
13 Ιουνίου, 2024
Ακόμα μια διάκριση για το εθελοντικό μας πρόγραμμα
Αποσπάσαμε ένα σημαντικό βραβείο για το πρόγραμμα εθελοντισμού "Be The Hero", μέσω του οποίου δείχνουμε...