Principia: Launch Event

Παρουσιάσαμε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, την Principia, τη νέα εταιρεία κοινών συμφερόντων που προέκυψε από την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset Management. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα.

Για να παρουσιάσουμε τη νέα εταιρική ταυτότητα της Principia διοργανώσαμε μια εκδήλωση για συνεργάτες, θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της εταιρείας. Το "παρών" έδωσαν οι βασικοί μέτοχοί της, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας.


"Η πρόοδος προϋποθέτει νέα γνώση και διάθεση αμφισβήτησης ακόμα και όσων λειτουργούν επιτυχημένα, προκειμένου να γεννηθεί το νέο που θα φέρει το μέλλον ακόμα πιο κοντά. Εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια έχουμε γράψει μια ξεχωριστή ιστορία στην Ελλάδα έχοντας βρεθεί στην αιχμή της ενεργειακής μετάβασης που σήμερα αποτελεί αναγκαιότητα και στρατηγικό στόχο σε όλη την Ευρώπη. Πορευόμαστε πλέον ως Principia, ακόμα πιο δυνατοί και αποφασιστικοί, εμπνεόμενοι από τη σπουδαία κληρονομία της εταιρείας, με οδηγό τις αρχές και τις αξίες μας και στόχο να κάνουμε πραγματικότητα την ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες."

Αριστοτέλης Χαντάβας

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το "’Ο sole mio" («Ο ήλιος μου») ένα ιταλικό ναπολιτάνικο τραγούδι, το οποίο αποδόθηκε από έναν τενόρο και δύο σοπράνο, μεταφέροντάς μας στην Ιταλία τιμώντας έτσι την προέλευση της μητρικής μας Enel. Εκτός από τους Υπουργούς, την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους των δύο μετόχων ο Eric Bjonerud (Πρόεδρος ΔΣ Principia & Managing Director Macquarie Asset Management) και ο Roberto Deambrogio (Executive Vice President Enel), ενώ ο CEO Αριστοτέλης Χαντάβας, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας στη σχετική ομιλία του. Την αποκάλυψη του ονόματος πραγματοποίησαν ταλαντούχοι χορευτές οι οποίοι με ρυθμό και μαεστρία απέδωσαν με το καλύτερο τρόπο τις νέες αξίες, το νέο όραμα και τη νέα αποστολή. Με τη σειρά του, ο Επιφαλής Επικοινωνίας Κωνσταντίνος Εφραιμίδης με την βοήθεια της δημιουργικής ομάδας της BBDO Group εξήγησαν τί κρύβεται πίσω από την επιλογή του ονόματος και του λογοτύπου. Η παρουσιάστρια Μαρία Σαράφογλου συντόνισε την εκδήλωση.

https://www.youtube.com/watch?v=Gn1Zze6s870

Προς ένα βιώσιμο μέλλον

Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Αποστολή μας, να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση προς ένα πράσινο και καθαρό μοντέλο παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Η Principia θα αποτελέσει παράδειγμα σύμπραξης που δημιουργεί αξία κατά πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των μερών της. Η Principia έρχεται να θεμελιώσει νέες αρχές για την παραγωγή ενέργειας με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση, απόλυτα φιλική προς τον άνθρωπο. Βάσει του οράματος αυτό αποτέλεσε το έργο «Philosophiae Naturalis Principia Mathematica», του Ισαάκ Νεύτωνα. Θεμελιώνοντας τις αρχές της φυσικής, ο Νεύτων ενέπνευσε τον κόσμο να αναγεννηθεί και να προοδεύσει.


"Ως η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων υποδομής στον κόσμο, υποστηρίζουμε ενεργά τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουμε επενδύσει, ώστε να αναπτυχθούν και να συμβάλλουν θετικά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται, και η Principia δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ομάδα της εταιρείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια, και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το επόμενο κεφάλαιο μαζί. Συνδυάζοντας τις δυνατότητές μας, στοχεύουμε να στηρίξουμε την Principia στο να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο της και, εν τέλει, να συμβάλουμε στις προσπάθειες της Ελλάδας για απολιγνιτοποίηση."

— Eric Bjonerud

Οδηγούμε την πράσινη μετάβαση

Το λογότυπό μας είναι ο κύκλος που συμβολίζει την αιωνιότητα, την ολότητα, την ενότητα και τη συνέχεια. Για την Principia, o κύκλος είναι το σημείο από όπου εκπορεύεται η ενέργεια για να δώσει ζωή και να καλύψει κάθε ανάγκη. Ωστόσο, αντιπροσωπεύει και τον πλανήτη, τον οποίο οφείλουμε να προστατεύουμε με όλη μας τη δύναμη.


"Ξεκινάμε με μεγάλη χαρά ένα βιώσιμο ταξίδι μαζί με τη ΜΑΜ, με μια νέα εταιρική ταυτότητα η οποία εκφράζει μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία με κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας. Μέσα από την Principia, θα εργαστούμε αδιαλείπτως προς όφελος όλων των εταίρων μας στην χώρα, αλλά και του πράσινου αποτυπώματος της συνολικά."

— Roberto Deambrogio

Σχετικά άρθρα

17 Ιουνίου, 2024
Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας 2024
Την Κυριακή 16 Ιουνίου, γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας με μια ξεχωριστή πρωτοβουλία. Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας, διοργανώσαμε μια δράση σε αιολικό μας πάρκο, για να φέρουμε το κοινό πιο κοντά στις Ανανεώσιμες Πηγές. Συγκεκριμένα, «μετατρέψαμε» το αιολικό μας πάρκο «Ζωοδόχος Πηγή», στο Βέρμιο, σε ένα πρωτότυπο «κέντρο γνώσης» για παιδιά και νέους Προσκόπους. Δράση για τη νέα γενιά Συνεργαστήκαμε, για ακόμη μία χρονιά, με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) και δημιουργήσαμε μια ξεχωριστή ημερήσια δράση για τις ομάδες Προσκόπων...
15 Ιουνίου, 2024
Με τη δύναμη του αέρα
Στις 15 Ιουνίου κάθε χρόνο, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, η οποία μας φέρνει...
13 Ιουνίου, 2024
Ακόμα μια διάκριση για το εθελοντικό μας πρόγραμμα
Αποσπάσαμε ένα σημαντικό βραβείο για το πρόγραμμα εθελοντισμού "Be The Hero", μέσω του οποίου δείχνουμε...