Ασφάλεια στην οδήγηση και σε κάθε μας βήμα

Από το 2008, σε κάθε μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι πάντα η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων. Έχουμε εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγείας και ασφάλειας, το οποίο πρόσφατα εμπλουτίσαμε με ένα σεμινάριο για ασφαλή και οικονομική οδήγηση.

Δεσμευόμαστε σε προγράμματα πρόληψης, δίνουμε έμφαση στη λεπτομέρεια και εστιάζουμε στην επίτευξη των στόχων μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις βασικές πτυχές των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, προκειμένου να καλύψουμε όλα τα πιθανά σενάρια και κινδύνους τόσο στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Αυτή η δέσμευση έχει αποδειχθεί επιτυχής με πολλούς τρόπους, καθώς οι δράσεις μας αναγνωρίστηκαν πρόσφατα με ορισμένες πολύ σημαντικές διακρίσεις: στα Health and Safety Awards 2023, λάβαμε βραβεία στις κατηγορίες «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» και «Καινοτομία στην Υγεία και Ασφάλεια», καθώς συμπληρώσαμε δέκα χρόνια με μηδενικά ατυχήματα.

Η προσπάθειά μας για προώθηση μιας κουλτούρας υγείας και ασφάλειας σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας, συνεχίζεται. Έτσι, πρόσφατα διοργανώσαμε μια σειρά σεμιναρίων ασφαλούς και οικονομικής οδήγησης.

Ασφάλεια στο δρόμο, με οποιαδήποτε συνθήκη

Καθώς η μεταφορά και η οδήγηση από και προς τα έργα μας σε όλη τη χώρα αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της δουλειάς του προσωπικού μας σε όλη την Ελλάδα, η παροχή εξειδικευμένης σχετικής εκπαίδευσης αποτελεί πρωτοβουλία εξέχουσας σημασίας. Έτσι, σε συνεργασία με την Driving Academy, προσφέραμε σε όλους τους εργαζομένους μας μια σειρά σεμιναρίων και πρακτικής εκπαίδευσης, που σκοπό είχαν την εξοικείωση των συμμετεχόντων με τεχνικές για πιο ασφαλή αλλά και πιο οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση.

Το πρώτο τμήμα της εκπαίδευσης ήταν θεωρητικό και κάλυψε θέματα όπως η αμυντική οδήγηση, η αναγνώριση και αποφυγή κινδύνων, ο σωστός τρόπος φρεναρίσματος, τα τυφλά σημεία, προτεινόμενες τεχνικές και χρήσιμες συμβουλές για αντιμετώπιση επικίνδυνων συνθήκων όπως η βροχή και η ομίχλη. Τέλος, η θεωρητική εκπαίδευση ανέλυσε τρόπους οικονομικής οδήγησης και τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτροκίνηση και η χρήση υβριδικών οχημάτων.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για πρακτική εξάσκηση στις διάφορες τεχνικές, οδηγώντας σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα, στο Κέντρο Ασφαλούς Οδήγησης Αυτοκινήτου, λίγο έξω από την Αθήνα. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μια σειρά ασκήσεων, με αυξανόμενη δυσκολία, σε στεγνό και ολισθηρό οδόστρωμα, καλύπτοντας όλες τις δυσχερείς συνθήκες και τα απρόβλεπτα εμπόδια που πιθανόν να συναντήσουν κατά την οδήγηση τους στο οδικό δίκτυο.

Καινοτομία και εκπαίδευση

Με γνώμονα την πρόληψη, αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους αλλά και να ενισχύσουμε τις αντιδράσεις μας, εφαρμόζοντας μέτρα προστασίας και αξιολογώντας τα συνεχώς. Δίνουμε προτεραιότητα στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σχετικά με τη σημασία της υγείας,  της ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, αναπτύξαμε την πρωτοβουλία «Open Safety Project» με επισκέψεις εργαζομένων σε εγκαταστάσεις άλλων κλάδων  με στόχο την εύρεση βέλτιστων πρακτικών υγείας και ασφάλειας.

Ακόμη, παρακολουθούμε την ορθή εφαρμογή του προγράμματος υγείας και ασφάλειας της εταιρείας μέσω ψηφιακών εργαλείων και applications, ενώ με τη συμβολή της τεχνολογίας καθιερώσαμε την άμεσηκαι σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση της απόδοσης των εργολάβων στα έργα, σε σχετικά θέματα.

Μέσα από τη χρήση της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, διευκολύνουμε σημαντικά την προσπάθεια μας για ένα εργασιακό περιβάλλον, χωρίς ατυχήματα. Με πρωτοβουλίες όπως τα σεμινάρια για ασφαλή οδήγηση, εφοδιάζουμε τους ανθρώπους μας με πολύτιμα εργαλεία και γνώσεις, βοηθάμε στην καλλιέργεια μιας ολοκληρωμένης κουλτούρας ασφάλειας και επιβεβαιώνουμε την πάγια δέσμευσή μας για παροχή ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος για όλους.

Σχετικά άρθρα

16 Ιουνίου, 2023
Διπλή διάκριση για την ασφάλεια στα έργα μας
Αποσπάσαμε δύο σημαντικές διακρίσεις στα Health and Safety Awards 2023, στις κατηγορίες «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» και «Καινοτομία στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας». Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας στη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας.  Τα Health & Safety Awards, που διοργανώθηκαν φέτος για 9η χρονιά υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, επιβραβεύουν τις εταιρείες που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας στο χώρο εργασίας τους, καθώς και την ανάπτυξη υπηρεσιών και τεχνολογιών που συμβάλλουν στη...
13 Νοεμβρίου, 2022
Άσκηση Eκκένωσης Aνεμογεννήτριας στη Ροδόπη
Το αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης φιλοξένησε πρόσφατα μια δραματική άσκηση...
17 Απριλίου, 2024
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero»
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero» στα PR Awards 2024, αναδεικνύοντας για ακόμη μια...