Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero»

Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero» στα PR Awards 2024, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή μας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Με το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Internal Communications & Employee Engagement» τιμήθηκε η Principia στα PR Awards 2024. Η εταιρεία διακρίθηκε για την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος εταιρικού εθελοντισμού «Be the Hero», το οποίο τοποθετεί τους εργαζομένους και την θεμελιώδη αρχή της κοινωνικής ανταποδοτικότητας στο επίκεντρο.

Το πρόγραμμα «Be the Hero»

Βασισμένο στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία αξίας, το πρόγραμμα που υλοποιείται από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι και σήμερα, έχει ως στόχο να δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον και να εμπνεύσει το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης στο ανθρώπινο δυναμικό μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρόγραμμα «Be the Hero» προτρέπει τους εργαζόμενους να γίνουν οι καθημερινοί ήρωες που χρειάζονται οι τοπικές κοινότητες και μέσα από απλές καθημερινές πράξεις εθελοντισμού να ανακαλύψουν την αξία που προσφέρει στους ίδιους η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη.

Οι δράσεις μας

Σύμφωνα με το Harvard Business Review, έρευνες δείχνουν πως ο εθελοντισμός έχει πιο έντονη επίδραση στους συμμετέχοντες όταν οι ίδιοι αισθάνονται ότι ο χρόνος που αφιερώνουν και η προσπάθεια που καταβάλλουν, συνεισφέρουν έμπρακτα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος. To «Be the Hero» ενθαρρύνει την προσωπική, χειροπιαστή συνεισφορά, σε συνθήκες όπου οι εθελοντές έρχονται σε απευθείας επαφή με το ζήτημα και μπορούν να βοηθήσουν, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό.

Έτσι, ξεκινήσαμε τις πρωτοβουλίες μας τον Σεπτέμβριο του 2022, ετοιμάζοντας και μοιράζοντας 1.000 μερίδες φαγητού σε αστέγους και άπορους στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις μας συνεχίστηκαν με τον εθελοντικό καθαρισμό στην Πάρνηθα και στον υγροβιότοπο της Βραυρώνας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες λίτρα απορριμμάτων.

Ακόμη, στηρίξαμε το Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού και διοργανώσαμε εθελοντική αιμοδοσία για τους εργαζομένους μας. Παράλληλοι, πιστοί στη δέσμευσή μας για κοινωνική συνεισφορά, κάθε Χριστούγεννα, βρισκόμαστε στο πλευρό ευάλωτων συμπολιτών, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, παραδίδοντας τρόφιμα και είδη ανάγκης σε φορείς και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Αντίκτυπος στην κοινωνία και στο περιβάλλον

Το «Be the Hero» αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της συστηματικής επένδυσης της εταιρείας στην εταιρική υπευθυνότητα και τη δημιουργία θετικού αντίκτυπου για τη κοινωνία. Με παρουσία σε 26 νομούς της χώρας και υποστηρίζοντας πάνω από 60 πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές πρωτοβουλίες ετησίως σε τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, απαντάμε σε ανάγκες κοινωνικών ομάδων και αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στην ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σχετικά άρθρα

4 Απριλίου, 2024
Principia: Launch Event
Παρουσιάσαμε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, την Principia, τη νέα εταιρεία κοινών συμφερόντων που προέκυψε από την πώληση του 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset Management. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα. Για να παρουσιάσουμε τη νέα εταιρική ταυτότητα της Principia διοργανώσαμε μια εκδήλωση για συνεργάτες, θεσμικούς και παραγωγικούς εταίρους της εταιρείας. Το "παρών" έδωσαν οι βασικοί μέτοχοί της, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας. "Η πρόοδος προϋποθέτει νέα γνώση και...
5 Απριλίου, 2024
Χτίζουμε το μέλλον μαζί
Διοργανώσαμε μια ημέρα Team Building για όλους τους εργαζομένους μας, καλωσορίζοντας τη νέα εποχή της...
19 Ιουλίου, 2023
«Be the Hero»: Το εθελοντικό μας πρόγραμμα κάνει τη διαφορά
Οι εθελοντικές δράσεις, σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, είναι καθοριστικές και ιδιαίτερα σημαντικές για την εργασιακή...