Πρωτοστατούμε υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας της ΕΕ

Είμαστε η πρώτη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Πλατφόρμα Χαρτών Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργήθηκε το 2010 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθείται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο δίκτυο ιδιωτικών εταιρειών, ΜΚΟ και δημόσιων φορέων που ενεργούν από κοινού για την ανάπτυξη και την εφαρμογή πολιτικών διαφορετικότητας και συμπερίληψης. 

Στο πλαίσιο της δέσμευσής μας για ισότητα και ίσες ευκαιρίες, γίναμε η πρώτη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα που υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας. Αυτό δείχνει τη δέσμευση της εταιρείας μας να υποστηρίξει όλους τους τύπους διαφορετικότητας και συμπερίληψης με βάση τέσσερις βασικούς πυλώνες: μηδενικές διακρίσεις, ίσες ευκαιρίες, χώρος εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και σεβασμός στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Πράγματι, όπως δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υπογραφή της χάρτας, ένας οργανισμός δεσμεύεται εθελοντικά να προωθήσει τη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες στο χώρο εργασίας, ανεξάρτητα από την ηλικία, την αναπηρία, το φύλο, τη φυλή ή την εθνοτική καταγωγή, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ελληνική φιλοσοφία

Η Ελληνική Χάρτα Διαφορετικότητας κατατέθηκε το 2019 και μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί σε αυτήν 150 ιδιωτικές εταιρείες που αντιπροσωπεύουν συνολικά 50.000 εργαζόμενους.  Όταν υπογράψαμε πρόσφατα τη Χάρτα, ο Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO, δήλωσε: «Η εταιρεία μας σέβεται και είναι υπερήφανη για την υποστήριξή της στη διαφορετικότητα. Οι ίσες ευκαιρίες και η συμμετοχικότητα είναι οι βασικοί πυλώνες στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε η πρώτη εταιρεία στον κλάδο μας που υπέγραψε τη Χάρτα, αποδεικνύοντας ότι δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τη διαφορετικότητα, τόσο στον χώρο εργασίας όσο και στην κοινωνία γενικότερα».

Η δέσμευσή μας στη διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής από τον Σταύρο Μηλιώνη, Επικεφαλής της Χάρτας Διαφορετικότητας Ελλάδας, ο οποίος δήλωσε: «Με τις τέσσερις βασικές εταιρικές αξίες της εταιρείας να είναι η διαφάνεια, η αξιοπιστία, η καινοτομία και η προνοητικότητα, είναι φυσικό η εταιρεία να είναι μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις. Η υπογραφή της Χάρτας σηματοδοτεί τη συνεργασία μας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολλών δραστηριοτήτων για την προάσπιση των αρχών και των αξιών της διαφορετικότητας.»

Δέσμευση για τη διαφορετικότητα

Στην Principia (ως Enel Green Power Hellas), ορίσαμε το 2022 ως χρονιά Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης και σε αυτό πλαίσιο διοργανώνουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που προωθούν τις αξίες αυτές. Αξίζει να αναφέρουμε ότι δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το Project Parenting ένα θεατρικό δρώμενο για τη Μοναδικότητα, εξηγώντας μέσα από βιωματικά σενάρια, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη της LGBTQ κοινότητας. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τον αθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΜΕΑ Γιώργο Μουχθή στην προσπάθεια του για πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Κορύφωση της χρονιάς διαφορετικότητας, αποτελεί το παγκόσμιο κάλεσμά μας για συμμετοχή εργαζομένων μας από πάνω από 20 χώρες στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, δημιουργώντας την πιο ποικιλόμορφη ομάδα.

Σχετικά άρθρα

6 Δεκεμβρίου, 2023
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Ισότητα για Όλους
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώσαμε, για όλους τους συναδέλφους μας, την εκδήλωση «Disability: Συμπερίληψη, Εξοικείωση, Ενεργοποίηση», προσκαλώντας στα γραφεία μας τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους που ξεπέρασαν τα εμπόδια για να χαράξουν τη δική τους μοναδική πορεία. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ, το Δεκέμβριο του 1992. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με κάποια μορφή αναπηρίας, και το ποσοστό απασχόλησης για άτομα με αναπηρία τείνει...
10 Μαΐου, 2024
Δίνοντας νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα: Ένα ταξίδι προς την κυκλική οικονομία
Μία δεύτερη ευκαιρία σε παλιά αντικείμενα της εταιρείας, έναυσμα για μία ακόμη μία πρωτοβουλία κοινωνικής...
15 Μαΐου, 2024
Work-life balance: Κλειδί για την υγεία μας
Διοργανώσαμε ένα σεμινάριο work-life balance, αφιερωμένο στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, για όλους τους...