Στηρίζουμε το Πυροσβεστικό Σώμα

Στηρίζοντας εμπράκτως το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρείχαμε μία σειρά δωρεάν ενημερωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα με θέμα: «Τρόποι αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε πάρκα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Συνεισφέραμε, έτσι, στην ετοιμότητα και την κατάρτιση των στελεχών του.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών σεμιναρίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε τέσσερις περιοχές στην Ελλάδα: Κοζάνη (Απρίλιος του 2023), Πτολεμαΐδα (Δεκέμβριος του 2023, στη Σχολή Δοκίμων της Πυροσβεστικής Ακαδημίας), Γρεβενά (Μάρτιος του 2024) και Χαλκιδική (Μάιος του 2024). Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 250 Πυροσβέστες από Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και 300 Δόκιμοι των Σχολών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα ασφάλειας και τους τρόπους αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε φωτοβολταϊκό πάρκο.

Καινοτομία στην εκπαίδευση

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου ήταν δύο ώρες και η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από το έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό μας. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τη δομή ενός πάρκου παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και τον εξοπλισμό Χαμηλής & Μέσης Τάσης.

Ακόμη, αρουσιάστηκαν οι ηλεκτρολογικοί κίνδυνοι, τα μέτρα προστασίας και τέλος τα σενάρια πυρκαγιάς με τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισης. Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε κοντινά φωτοβολταϊκά πάρκα, ώστε οι συμμετέχοντες να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα προτεινόμενα μέτρα ασφάλειας και πυρόσβεσης.

Μια διαρκής δέσμευση

Η προσφορά μας προς το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πολυετής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η από κοινού Άσκηση Ετοιμότητας με την 4η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (4η Ε.Μ.Α.Κ.) τον Οκτώβριο του 2022, που διεξήχθη σε Aνεμογεννήτρια στη Ροδόπη.

Η εταιρεία μας θα παραμείνει αρωγός προς το Πυροσβεστικό Σώμα, στηρίζοντας το δύσκολο και καθοριστικό έργο του.

Σχετικά άρθρα

13 Νοεμβρίου, 2022
Άσκηση Eκκένωσης Aνεμογεννήτριας στη Ροδόπη
Το αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2 στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης φιλοξένησε πρόσφατα μια δραματική άσκηση εκκένωσης ανεμογεννήτριας σε ύψος 65 μέτρων, στην οποία συμμετείχαν μέλη της ομάδας Λειτουργίας & Συντήρησης της εταιρείας μας, στελέχη της 4ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και η τοπική αστυνομία. Η ασφάλεια του προσωπικού που διαχειρίζεται καθημερινά τη λειτουργία των έργων μας είναι η πρωταρχική μας προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε μια πρωτοποριακή άσκηση εκκένωσης ανεμογεννήτριας στο αιολικό μας πάρκο Μοναστήρι 2, στη Δημοτική Ενότητα Κέχρου Ροδόπης, στο Δήμο Αρριανών. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με...
7 Ιουνίου, 2024
Χρυσή διάκριση στα Health & Safety Awards 2024
Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων στο...
23 Μαΐου, 2024
Συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
Αναλάβαμε τη μελέτη των ενεργειακών αναγκών στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και υλοποιήσαμε ένα τριμερές πρόγραμμα, μέσω...