Work-life balance: Κλειδί για την υγεία μας

Διοργανώσαμε ένα σεμινάριο work-life balance, αφιερωμένο στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, για όλους τους εργαζομένους μας.

Διαχρονική δέσμευσή μας συνεχίζει να είναι η στήριξη των ανθρώπων μας, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνουμε μια σειρά από Wellbeing Workshops, με θεματικές που απασχολούν όλους μας στην καθημερινότητά μας. Σκοπός μας, να ενισχύσουμε τη δυνατότητά όλων να ανταποκριθούν σε διαφορετικές προκλήσεις, βελτιώνοντας την ψυχική τους υγεία.

Το πρώτο σεμινάριο αφορούσε ένα ζήτημα που απασχολεί, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, τους εργαζομένους της σύγχρονης εποχής: την διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή.

Η κομβική σημασία του work-life balance

Η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι κομβικής σημασίας για την ποιότητα ζωής όλων μας, καθώς ενισχύει τόσο την ψυχική όσο και την σωματική ευεξία. Οι έρευνες των τελευταίων δεκαετιών υπογραμμίζουν σταθερά τις επιζήμιες συνέπειες της υπερβολικής εργασίας και της παραμέλησης του προσωπικού χρόνου.

Μια μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) διαπίστωσε ότι τα άτομα που εργάζονται πολλές ώρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν διάφορα προβλήματα υγείας. Το εργασιακό άγχος έχει συνδεθεί με περιστατικά καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και διαταραχών ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη.

Βιωματικό σεμινάριο

Για να αναλύσουμε σε βάθος το ζήτημα αυτό, διοργανώσαμε ένα ειδικό σεμινάριο, σε συνεργασία με την Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (ΠΕΨΑΕΕ). Οι εισηγητές της Ένωσης επισκέφθηκαν τα γραφεία μας για 2 διαδραστικά sessions. Κατά τη διάρκειά τους, όλοι οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν εμπειρίες, εξέφρασαν απόψεις και συζήτησαν για το πώς οι ίδιοι επιτυγχάνουν την ισορροπία στην προσωπική τους ζωή.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες για μια σειρά από βιωματικές ασκήσεις πάνω σε θεματικές όπως η δημιουργία ορίων στην εργασία και η αποτελεσματική, πρακτική επικοινωνία με το οικογενειακό μας περιβάλλον και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ακόμη, παρουσιάστηκαν case studies εργαζομένων που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, με τις ομάδες να αναλαμβάνουν να προτείνουν λύσεις.

Πυξίδα μας ο άνθρωπος

Στον σημερινό κόσμο, με την τεχνολογία να επιτρέπει τη συνεχή συνδεσιμότητα, η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικών ευθυνών και προσωπικής ζωής έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη αλλά και κρίσιμη. Ωστόσο, το ζήτημα δεν αφορά μόνο την κατανομή του χρόνου. Βάζοντας σε προτεραιότητα το wellbeing μας, φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας.

Βασική προτεραιότητά της Principia είναι η ανάπτυξη και η προστασία των εργαζομένων και στο πλαίσιο αυτό, το 2020 βραβευτήκαμε ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα στο “Great Place to Work”. Μέσα από τις δράσεις μας για τους εργαζομένους μας, επιδιώκουμε την ενίσχυση μιας εταιρικής κουλτούρας που βασίζεται σε κοινές αξίες και στόχους, δίνοντας το χώρο και τα εφόδια στους ανθρώπους μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την προσωπικότητά τους.

Σχετικά άρθρα

10 Μαΐου, 2024
Δίνοντας νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα: Ένα ταξίδι προς την κυκλική οικονομία
Μία δεύτερη ευκαιρία σε παλιά αντικείμενα της εταιρείας, έναυσμα για μία ακόμη μία πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς. Σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο, ενώ περίπου το 85% των ρούχων που παράγονται καταλήγει στις χωματερές. Έχετε έρθει ποτέ αντιμέτωποι με έναν σωρό από αντικείμενα που δεν μπορούν πια να αξιοποιηθούν και αναρωτηθήκατε: «Τι μπορώ να κάνω με αυτά;» https://youtu.be/Ekoe2LgRUhI Στο πλαίσιο του rebranding μας, αυτό το ζήτημα αρχικά μας απασχόλησε και στη συνέχεια μας ενέπνευσε δημιουργικά, οδηγώντας μας σε ένα ταξίδι...
15 Μαΐου, 2024
Work-life balance: Κλειδί για την υγεία μας
Διοργανώσαμε ένα σεμινάριο work-life balance, αφιερωμένο στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, για όλους τους...
29 Σεπτεμβρίου, 2023
Ασφάλεια στην οδήγηση και σε κάθε μας βήμα
Από το 2008, σε κάθε μας δραστηριότητα στην Ελλάδα, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι πάντα...