Δίνοντας νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα: Ένα ταξίδι προς την κυκλική οικονομία

Μία δεύτερη ευκαιρία σε παλιά αντικείμενα της εταιρείας, έναυσμα για μία ακόμη μία πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες έρευνες 10 εκατομμύρια τόνοι υφασμάτων σε Αμερική και Ευρώπη καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο, ενώ περίπου το 85% των ρούχων που παράγονται καταλήγει στις χωματερές. Έχετε έρθει ποτέ αντιμέτωποι με έναν σωρό από αντικείμενα που δεν μπορούν πια να αξιοποιηθούν και αναρωτηθήκατε: «Τι μπορώ να κάνω με αυτά;»

https://youtu.be/Ekoe2LgRUhI

Στο πλαίσιο του rebranding μας, αυτό το ζήτημα αρχικά μας απασχόλησε και στη συνέχεια μας ενέπνευσε δημιουργικά, οδηγώντας μας σε ένα ταξίδι κυκλικής οικονομίας και κοινωνικής προσφοράς. Στις αποθήκες μας, ανακαλύψαμε πάνω από 200 γιλέκα, καπέλα, t-shirt, banner και τσάντες, που είχαν κατά καιρούς αξιοποιηθεί σε διάφορες ενέργειες μας. Με τις αξίες της βιωσιμότητας και της πράσινης ανάπτυξης βαθιά χαραγμένες στο DNA μας, αντιμετωπίσαμε αυτό το ζήτημα σαν μία ευκαιρία να δώσουμε στα αντικείμενα αυτά τη δυνατότητα να αλλάξουν μορφή και επαναχρησιμοποιηθούν, σαν καινούργια.

Σε συνεργασία με την Fabric Republic, μια πρωτοπόρο εταιρεία στη διαχείριση ρούχων που μοιράζεται το πάθος μας για τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ανάγκες, μετατρέψαμε τα αντικείμενα σε ολοκαίνουργια αξεσουάρ, όπως scrunchies, τσάντες, μολυβοθήκες, μπρελόκ και πορτοφόλια, δίνοντας και πάλι ζωή σε αντικείμενα τα οποία ήταν συνυφασμένα με την επιτυχία της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια!

Δημιουργούμε αξία μέσω της προσφοράς

Και συνεχίσαμε, καθώς η δύναμη της προσφοράς έχει ξεχωριστή σημασία για την εταιρεία μας. Έτσι, αποφασίσαμε να διευρύνουμε τη δράση και, εκτός από την προσφορά στον περιβάλλον, να πραγματοποιήσουμε μία πράξη αγάπης και για την κοινωνία, δωρίζοντας όλα νέα αυτά αντικείμενα στο «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης και Υποστήριξης Παιδιών.

Στη συνέχεια, το ίδρυμα διοργάνωσε ένα ξεχωριστό Πασχαλινό Bazaar για τους εργαζομένους μας, στις εγκαταστάσεις μας, διαθέτοντας προς πώληση όλες τις δημιουργίες της Fabric Republic. Τα τελευταία χρόνια, στεκόμαστε δίπλα στο ίδρυμα καθώς και σε πληθώρα άλλων φορέων και οργανισμών, μέσα από εθελοντικά προγράμματα, δωρεές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Μία πράξη αγάπης για το περιβάλλον και την κοινωνία

Η κυκλική οικονομία δεν είναι απλώς μια έννοια - αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των δράσεων μας. Μας καθοδηγεί στην προσπάθειά μας για βιωσιμότητα και πράσινη ανάπτυξη, προτρέποντάς μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να δώσουμε νέα ζωή σε ό,τι έχει απομείνει. Αλλά η δέσμευσή μας δεν σταματά εκεί. Πιστεύουμε στην προσφορά στην κοινωνία, στην υποστήριξη εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Η συνεργασία μας με το Χατζηπατέρειο αποτελεί απόδειξη αυτής της πεποίθησης. Μετατρέποντας τα περισσευούμενα προϊόντα σε αντικείμενα αξίας, μπορέσαμε να υποστηρίξουμε τον σκοπό τους. Άλλωστε, για εμάς, οι βιώσιμες δράσεις και πρακτικές είναι προτεραιότητα, ενώ η δημιουργία αξίας για το περιβάλλον και την κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο.

Σχετικά άρθρα

29 Απριλίου, 2024
Η καλή μας πράξη για το Πάσχα
Αυτό το Πάσχα, αποδείξαμε για ακόμη μια αφορά πως συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας και τις πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, με έμπρακτη στήριξη σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες Φέτος το Πάσχα συνεργαστήκαμε με δυο οργανισμούς, με σκοπό την αποκατάσταση παιδιών με αναπηρίες, καθώς και την κάλυψη αναγκών για συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Δείξαμε έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ουσιαστική προσφορά μας, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Δίπλα στο «Χατζηπατέρειο» Και αυτό το Πάσχα, πραγματοποιήσαμε δράσεις για να στηρίξουμε με το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.), το οποίο παρέχει προγράμματα ειδικής...
23 Απριλίου, 2024
Το «Μέλι Κισσούρι» κατοχυρώνεται ως ΠΟΠ με τη συνεισφορά μας
Με την καθοριστική συνεισφορά μας και μετά από διαδικασίες 5 ετών, η Κομισιόν καταχωρεί το...
17 Απριλίου, 2024
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero»
Χρυσή διάκριση για το «Βe the Ηero» στα PR Awards 2024, αναδεικνύοντας για ακόμη μια...