Χρυσή διάκριση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Βραβευτήκαμε με Gold διάκριση για την υψηλή μας επίδοση στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τα κριτήρια ΕSG από το CR Index, ενώ παράλληλα λάβαμε ειδικό έπαινο στον πυλώνα «Περιβάλλον». Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού διακρίθηκε με Gold διάκριση εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πράσινη ενέργεια.

Οι πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης και κριτηρίων ΕSG που εφαρμόζουμε σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας, απέσπασαν το Χρυσό Βραβείο, στον Εθνικό Δείκτη CRI. Η διάκριση αυτή συνοδεύτηκε και από ειδικό έπαινο στον πυλώνα "Περιβάλλον", γεγονός που επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας σε δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην ετήσια  εκδήλωση - θεσμό που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (Corporate Responsibility Institute), με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μια εταιρεία πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα κατακτά αυτή την κορυφαία διάκριση, θέτοντας νέα πρότυπα για τον κλάδο. Η φετινή μας αναγνώριση έρχεται ως φυσική συνέχεια της διάκρισής μας, το 2023, με SILVER Award (ως Enel Green Power Hellas) και τον έπαινο ως «Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία».

Ο CR Index αποτελεί τον πρώτο ESG Δείκτη στην Ελλάδα που από το 2008, αξιολογεί τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αναφορικά με την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, την εταιρική διακυβέρνηση και την αγορά. Η διαδικασία εκτίμησης πραγματοποιείται βάσει των 100 διεθνών κριτηρίων του Business in the Community (BITC), που σήμερα αποτελούν προαπαιτούμενα στους σημαντικότερους ESG δείκτες και πρότυπα.

Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας: Μια Ολιστική Προσέγγιση για τη Βιωσιμότητα

Υιοθετώντας μια οριζόντια και ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα, ενσωματώνουμε ένα διαφορετικό εταιρικό μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης, τη Δημιουργία Αμοιβαίας Αξίας (Create Shared Value - CSV), που ως πρότυπο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών εναρμονίζεται πλήρως με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Στον τομέα της κοινωνίας, παρουσιάσαμε δράσεις που αναδεικνύουν την πάγια πρακτική μας να βρισκόμαστε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών που δραστηριοποιούμαστε, όπως είναι το πολυβραβευμένο πρόγραμμα “Vamvakies: A Social Green Project”,η συμβολή μας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Κοζάνη αλλά και καταχώρηση του ελληνικού ανθόμελου «Μέλι Κισσούρι» ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), στην Κάρυστο.

Στον τομέα του περιβάλλοντος, υλοποιούμε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας και αειφορίας, όπως η στήριξη στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την προστασία των αρπακτικών πτηνών στον Άγιο Κύριλλο. Παράλληλα, πραγματοποιούμε στοχευμένες δράσεις κυκλικής οικονομίας για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος όπως είναι η δημιουργία ενός πρότυπου ξύλινου παιδότοπου για παιδιά με αναπηρία από χρησιμοποιημένες παλέτες στην Κοζάνη, ενώ στο πλαίσιο του rebranding μας δώσαμε και πάλι ζωή σε αντικείμενα τα οποία ήταν συνυφασμένα με την επιτυχία της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια!

Αναφορικά με τους εργαζομένους μας, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, η Χρυσή μας διάκριση στα Health & Safety Awards επιβεβαιώνει την απόλυτη δέσμευσή μας για μηδενικά ατυχήματα. Παράλληλα, ενδυναμώνουμε τους εργαζομένους μας με πρωτοποριακά προγράμματα, όπως το βραβευμένο πρόγραμμα εταιρικού εθελοντισμού "Be The Hero". Ως η πρώτη ελληνική εταιρεία ΑΠΕ στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προάγουμε τη Συμπερίληψη και τη Διαφορετικότητα, ενώ παράλληλα στηρίζουμε τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου (work-life balance) αλλά και του wellbeing των συναδέλφων μας.   

Η βράβευση αυτή αντανακλά την επιτυχημένη εφαρμογή πρακτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης & κριτηρίων ESG που εφαρμόζουμε σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων mας σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη CR Index, αλλά και την επιχειρηματική υπευθυνότητα που μας διακρίνει σε κάθε μας βήμα.

Σχετικά άρθρα

26 Ιουνίου, 2024
 Ένα project κυκλικής οικονομίας με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο
Δημιουργήσαμε έναν νέο πρωτότυπο ξύλινο παιδότοπο από χρησιμοποιημένες παλέτες που ονομάστηκε συμβολικά «Κιβωτός». Στην Κοζάνη, ολοκληρώσαμε ένα νέο καινοτόμο έργο που αξιοποίησε τις αρχές και τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας για να προσφέρει εκπαίδευση και ενδυνάμωση των παιδιών αλλά και να ενισχύσει τις υποδομές ψυχαγωγίας του Κέντρο Αποθεραπείας - Αποκατάστασης, Διημέρευσης, Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Κιβωτός», στην Κοζάνη, που λειτουργεί στη χώρα, από το 2000. Το έργο «Δημιουργία Κιβωτού» χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία, με την συμβολή του Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και την επιστημονική υποστήριξη του...
23 Μαΐου, 2024
Συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας
Αναλάβαμε τη μελέτη των ενεργειακών αναγκών στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και υλοποιήσαμε ένα τριμερές πρόγραμμα, μέσω...
23 Απριλίου, 2024
Το «Μέλι Κισσούρι» κατοχυρώνεται ως ΠΟΠ με τη συνεισφορά μας
Με την καθοριστική συνεισφορά μας και μετά από διαδικασίες 5 ετών, η Κομισιόν καταχωρεί το...